Foredrag

Mine foredrag er tilgjengelig for bedrifter, organisasjoner og foreninger.

Ta kontakt for tilbud og avtale

  • "Jord, mikrober og tarmen"

    Her inviteres publikum på en reise inn i mikrobenes verden. Jeg snakker om hvilken betydning bakteriene har hatt for menneskets overlevelse og utvikling, hva som skal til for å bygge en god tarmflora for et velfungerende immunforsvar og psykisk helse samt hvorfor jord er helt avgjørende for bærekraft.

  • "Pust, stress og påkobling"

    Vi forbinder ofte stress med noe negativt, men er det egentlig det? Ved hjelp av pust og bevissthetstrening kan vi selv påvirke kroppens fysiologi. Dette gir oss muligheten til å regulere immunforsvaret, forbedre sirkulasjon og redusere spenninger i kroppen.

  • "Kosthold vs. diett"

    Hva er egentlig forskjellen på diett og kosthold? Hvordan kan vi sørge for at maten dekker næringsbehovene og samtidig ivaretar preferansene våre? Er bærekraftig og etisk mat nødvendigvis den sunneste? Dette foredraget skal være oppklarende i en jungel av råd og eksperter.

  • "Trening, Restitusjon og Hvile"

    Dette foredraget retter seg mot idrettsutøveren og mosjonisten. Her tar jeg opp hvilke tiltak som er nødvendig for å opprettholde en skadefri kropp og bygge et robust immunforsvar. Jeg snakker om viktigheten av individuelt tilpasset kosthold, stress-håndtering, HRV-måling, hvilerutiner og prestasjonsfremmende mat.

 Noen av mine kunder:

Linn Siri Overaae, Relasjonsbygger i Miles (2022)

“Vi ønsket å tilby våre kolleger en litt annerledes fagkveld, med fokus på å håndtere livets tidvis stressende perioder og generelt ha det bedre i hverdagen. Andreas har stålkontroll på det han presenterer, og stiller seg veldig åpen for spørsmål og diskusjon underveis. Han bruker et "folkelig språk" som gjør det lett for alle å henge på, og han sikrer at alle spørsmål får plass og blir besvart. Han sikrer en behagelig og uformell atmosfære, som gjør at deltakerne føler seg trygge til å stille spørsmål. Dette var et deilig avbrekk med innhold vi snakker for lite om og bidro også til å gi oss et større rom for å snakke om ting som ellers kan være litt vanskelig”

 Elin Sælleg, kursdeltaker (2020)

Lærerik og veldig engasjerende kursholder. Artige historier som gjør at man husker poenget”

Kari Tunhold-Rugelsjøen, HR-leder Inventas (2023)

“Vi i Inventas benyttet oss av Andreas Dønåsen for et arrangement i forbindelse med markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. Arrangementet startet med et inspirerende foredrag som fortsatte i en workshop med fokus på «pust, stress og avkobling». Både foredraget og workshopen ga oss mange gode råd og en bevisstgjøring av hvordan man håndterer en stressende hverdag. Workshopen ble i tillegg en veldig hyggelig avkobling sammen med kolleger hvor vi ble tvunget til å bevege oss litt utenfor komfortsonen, noe som skapte gode og morsomme minner. Jeg kan trygt anbefale andre å benytte Andreas til tilsvarende opplegg”

 Kurs

- for bedrift, forening eller private grupper

Den frie kroppen
- Pust, Mobilitet og Posturell trening

Bli med på workshop hvor vi tar opp ulike treningsprinsipper Lær om kroppens unike tilpasningsevne; det er aldri for seint! Vi jobber oss gjennom ulike øvelser basert på mobilitetstrening, pusteøvelser, PNF, myofacial relase og posturelle øvelser.

Kursinnhold:
- Hvordan alt henger sammen
- Kroppens tilpasningsevne og potensiale
- Holdning
- Kjernemuskulatur
- Mobilitetstrening
- Utforsking av gangen

Deltakelse:
Det er ingen krav til fysisk form, men dersom du har akutte smerter eller større bevegelsesrestriksjoner vil øvelsene bli tilpasset ditt nivå. Workshopen passer for kvinner og menn i alle aldre. Deltakere tar med fleksibelt tøy, drikkeflaske og snack.

Varighet:
2-4 timer

Wim Hof Metoden, Pust & Isbading

Få kontroll over nervesystemet med pustens kraft! Lær om Wim Hof Method, Oxygen Advantage og andre modaliteter innen pust med eller uten innleid instruktør. Hvordan kan pusten påvirke ro/hvile og fysiske utfordringer? Hvordan kommer man igang med vinterbading og kulde-eksponering på en god måte?

Kursinnhold:
- Pustens ABC
- CO2-Toleranse
- Pust for avslapping
- Pust for prestasjon
- Kuldeeksponering - kontroll på nervesystemet

Deltakelse:
Passer for grupper på 6-18 personer. Ingen erfaring fra tidligere er nødvendig. Kursene kan gjennomføres med og uten kuldeeksponering, innendørs og utendørs.

Varighet:
3-6 timer

Hypopressiv Trening®
- Forebygging og rehabilitering av kjerne, pust og bekkenplager

Bli med på oppstartskurs eller viderekommende workshop i metoden som kombinerer pust og holdningsøvelser for å forbedre:

- Inkontinens
- Nedpress
- Ryggsmerter
- Fremfall
- Bekkenplager
- Delte magemuskler
- Prostataplager


Deltakelse:
Det er ingen krav til fysisk form, men dersom du har akutte smerter eller større bevegelsesrestriksjoner vil øvelsene bli tilpasset ditt nivå. Workshopen passer for kvinner og menn i alle aldre. Deltakere tar med fleksibelt tøy, drikkeflaske og snack.

Varighet:
2-4 timer

Introkurs i fermentering

Kurset starter med en teoretisk innføring i historien, metoden, økologi og helsefordelene med fermentert mat. Videre holdes praktisk workshop over 2 timer hvor deltakerne lager sine egne varianter av Sauerkraut, Curtido, Kimchi og andre grønnsaker.

Kursinnhold:
- Teoretisk innføring: Historie, metode, økologi og helsefordeler
- Demonstrasjon
- Smaksprøver
- Praktisk workshop (2 timer)
- Kurskompendium
- Oppskrifter

Deltakelse:
Kurset passer godt til grupper på 10-15 personer. Det kreves ingen tidligere erfaring.
Deltakere tar selv med seg utstyr som Norgesglass etc.

Varighet:
3 timer

Fermenteringskurs-viderekommende

På dette kurset går vi videre inn i fermenteringens verden. Utvikle dine ferdigheter med nye prinsipper, spennende oppskrifter og ikke minst god feilsøking. Alle deltakerne lager egen grønnsaksmiks, eddik-syret drikk, honningferment og kokos-yoghurt

Kursinnhold:
• Fermentering med eddik-syre
• Honningfermentering
• Fermentering med yoghurt og kefir-kulturer
• Kombucha og Jun
• Feilsøking (pH-måling, kahm-gjær, muggsopp, botulisme)
• Kvalitetssikring (sprøhet, probiotisk verdi, lagring)
• Tarmhelse fordypning (hvilke probiotisk mat bør man velge: pro, pre- og symbiotika)

Deltakelse:
Kurset passer godt til alle som har tatt introkurs i fermentering eller har noe erfaring med fermentering fra før.


Varigthet:
3 timer

Ta kontakt vedrørende kurs/foredrag:

 
 

kurs@andreasdonasen.no