me.jpg

Min historie

Under mitt tredje år på fysioterapistudiene i Nederland ble jeg brått veldig dårlig. Fordøyelsen slo seg vrang og i løpet av uker ble alt jeg hadde av energi og overskudd borte, sammen med 10KG. Magetrøbbel som forstoppelse, diaré, og smerter ble sammen med feber, slapphet, hodepine og søvnproblemer en del av hverdagen. Utmattet, nedstemt og uten matlyst (for første gang i mitt liv) dro jeg hjem til Norge for å utrede tilstanden. Etter ulike undersøkelser og prøver fikk jeg tre ulike teorier for plagene:

  1. Irritert tarm syndrom (IBS)

  2. Tarmparasitt

  3. Gallestein

Fortvilelsen var stor. Heldigvis var interessen for kosthold og naturlig mat allerede til stedet, og jeg valgte å takke nei til både antibiotika og fjerning av galleblære. Jeg ville heller prøve på naturlig vis, naturligvis. Jeg forsøkte å gi kroppen mest mulig næringsrik og ubehandlet mat. Grønne smothies og varmende supper fikk fordøyelsen på gli igjen. 

I 2012 la jeg om til steinalderkost(paleo). Så og si alt av mat ble laget fra bunn; grønnsaker, frukt, bær, nøtter, frø og animalsk protein. Formen ble gradvis bedre og bedre, og jeg følte meg etter hvert mer tilfreds, balansert og konsentrert enn noen gang. Et par år senere fikk jeg også øynene opp for fermentert mat og funksjonell medisin, og med dette ble fordøyelsen helt bra. På mirakuløst vis ble også migrenen som jeg har slitt med siden barneskolen mye bedre!  

mat på fat.jpeg

Dette motiverte meg til å bruke hundrevis av timer på selvstudier i form av bøker, vitenskapelige artikler, podcaster, dokumentarer og nettsteder for å sette meg inn i ernæring. Dette førte til en kostholdsrådgiver-sertifisering gjennom mf Gruppen.

Jeg ønsker å tilby en helhetlig tilnærming slik at vi sammen kan oppnå et langvarig resultat, enten det innebærer mindre smerte, mer overskudd, bedre fordøyelse eller å prestere bedre.

I dag jobber jeg med livsstilveiledning for mennesker på daglig basis og sprer budskapet om tarmhelse, ernæring og livsstil gjennom kurs og foredrag. Jeg ønsker å samarbeide med de som har behov for behandling og veiledning hvor de selv er aktive aktører i prosessen.

Andreas Svart Rund.png

Andreas Dønåsen

  • Utdannet fysioterapeut ved Saxion Hogeschool, Enschede Nederland (2014)
    Fordypning innen muskel-skjelett og idrettsprestasjon.

  • Lisensiert kostholdsrådgiver fra Mf Gruppen, Stockholm Sverige (2014)
    Fokus på evolusjonsbasert og prestasjonsfremmende kost og livsstil.

  • Årsstudium Filosofi ved NTNU, Trondheim Norge (2019 - 2021)
    Fordypning innen identitet, fenomenologi og eksistensialisme.

  • Hypopressiv PRO Trener gjennom Hypopressiv Trening Norge, Os  Instruktør Level 1, 2 & 3 (IHC-godkjent) (2022)

  • Sertifisert Permakulturdesigner Level 1(PDC) fra Permakulturforeningen (2017)
    Fordypning på sesongmat, tarmhelse og bærekraftig livsstil.

  • Frivillig engasjert i flere foreninger, blant annet som leder og nestleder i Kneiken Felleshage og Fylkeslagleder i Kostreform for bedre helse.

  • Holder jevnlig kurs og foredrag innen ernæring, livsstil og stress for foreninger, bedrifter og private grupper.

MEDIA KIT

 
Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more

*Trykk på bildene for nedlastning*

BIO

Andreas Dønåsen er fysioterapeut, livsstilsveileder, Hypopressiv Trener og urban gartner. Som person er han evig nysgjerrig på mennesker og miljø. Han henter gjerne mat rett fra naturen, og er opptatt av økologisk dyrking, permakultur og filosofi.

Til daglig driver han et behandling- og kurssenter i Trondheim. I tillegg holder han jevnlige kurs og foredrag innen helse, mat og livsstil for bedrifter, lag og foreninger.

BIO

Andreas Dønåsen is a physiotherapist, lifestyle counselor, Hypopressiv Trainer and urban gardener. He is forever curious about human beings and how we interact with our environment. He spends his free time on food foraging, organic farming and permaculture.

Professionally, he runs a holistic center which offers treatment, courses and group sessions. In addition he holds regular talks and courses on health, nutrition and lifestyle for businesses, teams and other organisations.

Publikasjoner & Media

Ta kontakt

Bestill time, book foredrag eller spør meg om noe.

Svarer vanligvis innen 2-3 virkedager.